London 1908 > Olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: London 1908 > 5 weboldal. Kategória leírása:

olimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

A londoni olimpia magyar szereplői
A londoni olimpia magyar szereplői
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_1908._%C3%A9vi_ny%C3%A1ri_olimpia_magyarorsz ...

Az 1908. évi nyári olimpiai játékokon a magyar csapat tagjaként hatvanhárom férfi sportoló vett részt. Az olimpia műsorán szereplő huszonnégy sportág ill. szakág közül nyolcban indult magyar versenyző.

hu.wikipedia.org
1908, London - vulkán, rögbigyász és megintcsak Ewry
1908, London - vulkán, rögbigyász és megintcsak Ewry
http://ma.hu/tart/rcikk/g/0/81058/1

Párizs és St. Louis után sokan féltették az olimpiai eszmét. London azonban kiállt a sport mellett az üzlet ellenében.

ma.hu
Labdarúgás a londoni olimpián
Labdarúgás a londoni olimpián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s_az_1908._%C3%A9vi_ny%C3%A1 ...

1904-ben megalakult a Fédération Internationale de Football Association, röviden a FIFA. A FIFA már az alakulásánál kimondta: "A FIFA-nak kizárólagos joga van nemzetközi football-bajnokságot rendezni." Saját határozatának megvalósítására még negyed századot kellett várnia. Az angol lord Desborough javaslatára - a FIFA hallgatólagos tűrésére - az 1908-as londoni olimpiára hivatalosan is felvették a labdarúgást. A korszak nem nagyon kedvezett ennek a kezdeményezésnek. Az angolok a nehézségek ellenére is kiírták az első labdarúgó olimpiai tornát, amelyet (nem hivatalos) világbajnokságnak tekintettek. Meghívásos alapon, a jelentkezők: Franciaország "A"-, Franciaország "B"-, Anglia-, Dánia-, Svédország-, Hollandia-, Magyarország-, Csehország. Anyagi nehézségek miatt lemondta a részvételt a magyar és a cseh - Bohémia Csehország latin neve - csapat is.

hu.wikipedia.org
Három magyar aranyérem
Három magyar aranyérem
http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2008/07/15/london_1908/

1908-ban eredetileg Rómában lett volna a negyedik nyári olimpia, ám az olasz város visszalépett, így Londoban találkoztak a világ legjobb sportolói. A seregszemlén a mieink három aranyéremmel gazdagodtak. A szervezők a rövid felkészülési idő ellenére is nagyszerű munkát végeztek. Másfél év alatt felépítették a helyszíneket - az akkori legkorszerűbb olimpiai stadion „felhúzása" csupán tíz hónapig tartott. Az aréna korszerűsége a 45 ezer fős befogadókészsége mellett abban állt, hogy szinte összes szám lebonyolítására alkalmas volt. Mindeközben a britek még szerveztek egy angol-francia kiállítást is (amolyan nagyszabású kirakodóvásárt), hogy a bevételből fedezzék az építkezés költségeit.

fn.hir24.hu
Érdekesség az olimpiáról
Érdekesség az olimpiáról
http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article,PArticl ...

A legendás felvétel, amelyen Forrest Smithson könyvvel versenyez Az 1908-as olimpiai játékok rendezési jogát eredetileg Róma kapta meg, ám 1906-ban az olasz főváros képviselői bejelentették visszalépésüket, mert úgy érezték, hogy nem tudnak felkészülni időben a versenyek megrendezésére. A megmentő London volt, ahol a gyors és komoly szervezés eredményeképpen 1908-ra (alig 24 hónap alatt) az angol főváros készen állt a versenyzők fogadására.

www.szabadsag.ro
Oldal leírása
olimpia.wyw.hu: Olimpia katalógus. 2008-as Olimpiai Játékok Peking. Az olimpia története, események, sportolók, Magyar olimpiai bajnokok.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4177