Top 40 legújabb link > Olimpia - wyw.hu

Tartalom:

olimpia.wyw.hu

Olimipai versek
Olimipai versek
http://www.poet.hu/cimke/olimpia

Magyar nyelvű, olimpiáról szóló amatőr versek gyűjteménye. A versek egy része szabadon utánközölhető, vagy e-mailben is elküldhető az oldalon található ingyenes versküldő szolgáltatás segítségével.

www.poet.hu
Csonka Zsófia sportlövő
Csonka Zsófia sportlövő
http://www.bama.hu/baranya/sport/a-sportlovo-csonka-zsofia-olimpiai-kvotat-s ...

A 27 éves pécsi versenyző az ötödik helyen zárta a viadalt, ám az előtte végzők közül csak a bolgár Maria Grozdeva juthatott még indulási joghoz, ezért Csonkáé lett a másik ötkarikás lehetőség, amelyet ebben a számban Münchenben ki lehetett érdemelni. Csonka Zsófia női sportpisztolyban érdemelte ki az olimpián való indulás jogát.

www.bama.hu
Póta Georgina asztaliteniszező
Póta Georgina asztaliteniszező
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3ta_Georgina

2008-ban a csapat-világbajnokságon ötödik helyen végzett. A szentpétervári Eb-n egyéniben a legjobb nyolcig jutott. Párosban Tóth Krisztinával első lett. Csapatban másodikként zárt. Az európai TOP 12 versenyen 9. lett. A budapesti olimpiai világselejtezőn kivívta az ötkarikás indulási jogot. Az olimpián egyéniben a 32 között esett ki. A 2009-es jokohamai vb-n egyéniben a 64, női párosban (Tóth Krisztina) a 32 között esett ki. A stuttgarti Eb-n egyéniben a 64-ig, párosban (Tóth Krisztina) a legjobb 8-ig jutott. Csapatban 11. lett. Női párosban Li Ninnel lett magyar bajnok. Póta Georgina remélhetőleg indul az olimpián és minél előkelőbb helyezést ér el.

hu.wikipedia.org
Risztov Éva
Risztov Éva
http://kataca.hu/sport/uszas/risztov/

1996: országos gyermekbajnokságon 200 vegyesen első. 1997: öt számban nyert utánpótlás-bajnokságot. 1998: 400 és 800 gyorson felnőtt bajnok. Rövid pályás Világkupa-futam-győztes (800 m gyors, Imperia) 1999: hatszoros felnőtt, négyszeres ifjúsági és kilencszeres serdülő bajnok, az Európai Ifjúsági Olimpiai Napokon öt számban első. Remélhetőleg Hrisztov Éva az olimpián is bizonyítja magyszerű adottságait.

kataca.hu
Hosszú Katinka
Hosszú Katinka
http://hvg.hu/sport/20120402_Hosszu_Katinka_uszas_olimpia_London#rss

Vegyesúszásban lett világ- és Európa-bajnok, mégis lehet, hogy az olimpián nem ebben a számban indul Hosszú Katinka - írja a Nemzeti Sport Online. A hét végi, indianapolisi Grand Prix-n az Amerikában tanuló és edző Hosszú Katinka a 200 pillangót 2:07.58-as versenyrekorddal (a világ idei ötödik legjobb idejével) nyerte meg, 200 vegyesen viszont 2:13.14-gyel a negyedik helyen zárt. Hosszú Katinka még nem döntötte el hogy az olimpián 200 vegyesem vagy pillangón indul e el hiszen a versenyek döntőit valószínűleg egy napon rendezik.

hvg.hu
Az első létesítmény
Az első létesítmény
http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/london-2012-atadtak-az-olimpiai-park-el ...

Átadták a londoni Olimpiai Park első elkészült létesítményét, a kerékpárversenyekre épített Velodrome-ot. A 152 millió amerikai dollár költségvetésből felépített kerékpárarénában 6000 néző foglalhat helyet. A pályát elsőként Chris Hoy, minden idők legsikeresebb férfi pályakerékpárosa tesztelte.

www.nemzetisport.hu
Basketball Arena
Basketball Arena
http://www.dezeen.com/2011/06/14/london-2012-basketball-arena-by-sinclair-kn ...

Ezen a helyszínen az ötkarikás játékok kosárlabda mérkőzései zajlanak majd.

www.dezeen.com
Old Trafford stadion
Old Trafford stadion
http://www.manutd.com/en/Visit-Old-Trafford.aspx

A patinás Old Trafford stadionban labdarúgó mérkőzéseket játszanak majd.

www.manutd.com
Átadták a falut
Átadták a falut
http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/73589/

"A csoda szigetei" (Isles of Wonder) címet viseli a nyári londoni olimpiai játékok megnyitó ünnepsége, amelynek több tízezer közreműködője lesz - közölték pénteken a szervezők, akik egyben ünnepélyesen átvették a kivitelezőktől a kelet-londoni olimpiai falut is.

www.gazdasagiradio.hu
Így helyezik el a sportolókat
Így helyezik el a sportolókat
http://inforadio.hu/hir/sport/hir-481918

Ahogy közeledik a londoni olimpia, egymás után adják át a létesítményeket. Elkészült az olimpiai falu, ami nem annyira falunak tűnik, mint inkább modern bérházakból álló, elegáns lakótelepnek. Tizenhatezer sportoló és kétszáz kísérő száll majd meg a lakásokban.

inforadio.hu
London 2012 Aquatics Centre
London 2012 Aquatics Centre
http://news.bbc.co.uk/local/london/hi/people_and_places/2012/newsid_8721000/ ...

Webkamera: London 2012 Vízi Központ. A 2012-es londoni játékokon a Vízi Központ lesz a helyszíne az úszás, vízilabda é egyéb vízi versenyszámoknak. A hullám alakú tető 160 méter hosszú.

news.bbc.co.uk
Greenwich Park
Greenwich Park
http://www.lovasok.hu/index.php?i=28862

A Greenwich Park a Temze déli partján helyezkedik el, dél-kelet Londonban. A versenyeknek otthont adó létesítmény újonnan épül, 23.000 fő befogadására lesz alkalmas. A Greenwich Park London legrégebbi királyi parkja, melynek története 1433-ig nyúlik vissza. 1997-tól az UNESCO Világörökség része. A parkon belül található a Királyi Csillagvizsgáló (Royal Observatory), amelyen áthalad a nulla meridián (0. hosszúsági kör), ezért a koordinált világidőt korábban greenwichi középidőnek (GMT) nevezték. Itt található az Egykori Királyi Tengerészeti Főiskola (Old Royal Naval College) és a Nemzeti Tengerészeti Múzeum (National Maritime Museum), melyek szintén a Világörökség részét képezik.

www.lovasok.hu
Hyde Park
Hyde Park
http://www.hunrun.com/london-2012-hyde-park-tavaban-lesz-triatlonverseny-usz ...

A Hyde Park tavában, a Serpentine-ban lesz a 2012-es londoni olimpia triatlon versenyének úszó száma.

www.hunrun.com
Velodrome
Velodrome
http://www.hernehillvelodrome.com/

Velodrome lesz a kerékpáros versenyek egyik fontos helyszíne.

www.hernehillvelodrome.com
Eton Manor
Eton Manor
http://www.allinlondon.co.uk/eton-manor.php

Eton Manor fogadja be a paralimpiai játékok résztvevőit. Az építkezést 2010 előtt kezdték meg, így a játékok kezdete előtt még bőven alkalom nyílik a tesztelésre. Régen Eton Manorban már volt egy sportközpont amely nem volt használatban.

www.allinlondon.co.uk
Helyszínek, létesítmények
Helyszínek, létesítmények
http://www.cikkgyujtemeny.hu/london-olimpia-2012-jegyek-helyszinek-letesitme ...

A London Olimpia 2012, július 27-től augusztus 12-ig kerül megrendezésre, mely 26 sportot és 38 ágát foglalja magában. A londoni nyári olimpiai játékok 29 helyszínen kerülnek megrendezésre, London és az Egyesült Királyság különböző területein. A londoni olimpiai játékokról szóló cikkünkben a nyitó és záró ünnepségnek is otthont adó Olimpiai Stadion bemutatása mellett, említést teszünk az Olimpai Falu, valamint London városának Stratford kerületében található Olimpiai Park létesítményeiről is.

www.cikkgyujtemeny.hu
Coventry City Stadion
Coventry City Stadion
http://www.ukattraction.com/heart-of-england/city-of-coventry-stadium.htm

A Coventry City Stadion egy nagyon modern stadion amely egyszerre ad helyt zenei, üzleti és sporteseményeknek valamint van benne egy hatalmas bevásárlóközpont . A stadion lenyűgöző és impozáns látvány. Nagyon közel van a város központjához, és itt a székhelye a Coventry City labdarúgócsapatának is.

www.ukattraction.com
Stadion és falu épülőben
Stadion és falu épülőben
http://edzesonline.hu/hir/3422/londoni_olimpia_kesz_stadion,_epul_falu_is

Elkészült a Londoni Olimpia stadionja. Az olimpiai falu építése folyik, a tervek szerint az idei év végére azzal is elkészülnek. A játékok után a kelet-londoniak számára 2800 új otthont alakítanak majd ki az olimpiai falu területén.

edzesonline.hu
Első épület a londoni olimpián
Első épület a londoni olimpián
http://sportgeza.hu/sport/hirek/2011/04/03/elkeszult_az_olimpiai_falu_elso_e ...

Elkészült a jövő évi, londoni nyári játékok olimpiai falujának első épülete. „A falu a játékok szíve, a messzi távolból érkezett olimpikonok itt találnak otthonra. Londonban valóban nyugodt körülmények között készülhetnek majd, hogy valóra válthassák álmaikat” – értékelte a látottakat Denis Oswald, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs testületének vezetője, az immár nyolcadik londoni helyszínbejárás alkalmával.

sportgeza.hu
A zászló története
A zászló története
http://www.reklamzaszlo.hu/

Kialakulásuk a legvalószínűbb feltételezések szerint az időszámításunk előtti negyedik évezredre tehető. A zászlók első fajtáját vexilloid-nak (előzászló) nevezzük, mely latin eredetű szó többek között útmutatót jelent. Ezek a korai zászlók fém vagy fa rudak voltak, melyek tetejét faragással díszítették.

www.reklamzaszlo.hu
Ázsiai Olimpiai Szövetség
Ázsiai Olimpiai Szövetség
http://www.ocasia.org/

Az Ázsiai Olimpiai tanács hivatalos honlapja. Olimpiai játékok, hírek, sport.

www.ocasia.org
Magyar sikerek Szöulban is
Magyar sikerek Szöulban is
http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2008/08/05/szoul_1988_magyar_sikertortenet/

Moszkva és Los Angeles bojkottjairól elhíresült olimpiái után, a dél-koreai rendezők elsődleges célja egy újra egységes verseny létrehozása volt, ahol a szerepet ismét teljesen a játékok kapják, politikai megosztottság nélkül – sikerrel jártak. Szöul magyar szempontból a második legeredményesebb olimpiánk volt Helsinki után.

fn.hir24.hu
Az olimpia legszebb pillanatai
Az olimpia legszebb pillanatai
http://www.youtube.com/watch?v=M1XvJ9AniBo

A 2000-ben Sydneyben rendezett olimpia legszebb magyar érmei.

www.youtube.com
Labdarúgás az olimpián
Labdarúgás az olimpián
http://www.tempofradi.hu/1912-a-stockholmi-olimpia

A magyar labdarúgó válogatott stockholmi eredményi részletesen.

www.tempofradi.hu
A stockholmi olimpiáról
A stockholmi olimpiáról
http://www.wellnesscafe.hu/mozgas/olimpia/Tudj-meg-mindent-az-olimpiakrol-St ...

Ez volt azz első olimpia, ahol az olimpiai öt karikának megfelelő öt földrész képviseltette magát.

www.wellnesscafe.hu
Összeállt karikák
Összeállt karikák
http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2008/07/15/stockholm_1912_osszeallt_ot/

A stockholmi volt az első olyan olimpia, amelyen mind az öt kontinens képviseltette magát. A játékok egyik sztárja egy indián származású sportoló volt. A svéd fővárosból a magyarok három aranyéremmel tértek haza.

fn.hir24.hu
Üzleti érdekek és sport
Üzleti érdekek és sport
http://kataca.hu/sport/olimpia/tortenelem/o1904.html

St.Louis is világkiállítás mellett rendezte meg az olimpiát, így itt is hasonló sors várt és jutott a játékoknak, mint Párizsban. Az olimpiai eszme teljesen elsikkadt az üzleti érdekek mellett.Csak 11 ország vett részt, az angolok és franciák bojkottálták az olimpiát, még Coubertin is távol maradt.

kataca.hu
Cseh Olimpiai Bizottság
Cseh Olimpiai Bizottság
http://www.olympic.cz/

A Cseh Olimpiai Bizottság hivatalos oldala. A Bizottság több mint 100 évvel ezelőtt alakult,feladata hasonló mint az elmúlt időkben. Fejleszteni és terjeszteni az olimpia nemes eszméit és biztosítani a Cseh Köztársaság részvételét a mindenkori olimpiai játékok versenyeiben.

www.olympic.cz
Argentina
Argentina
http://www.coarg.org.ar/

Az Argentin Olimpiai Bizottság hivatalos, spanyol nyelvű honlapja. Hírek, információk olimpia témákban, argentin sportolók szereplése az eddigi olimpiai játékokon. Az olimpiák eddigi története argentin szemszögből.

www.coarg.org.ar
Lengyel Olimpiai Bizottság
Lengyel Olimpiai Bizottság
http://www.olimpijski.pl/pl/

A sokoldalú Pierre de Coubertin pedagógus, történész volt a legfőbb kezdeményezője az olimpia mozgalom újjáélesztésének. A Lengyel Olimpiai bizottság honlapján további információkat olvashatunk róla. A honlapon megtalálhatjuk a Lengyel Olimpiai Bizottság hivatalos elérhetőségeit, a lengyel olimpikonok eredményeit, Lengyelország legsikeresebb olimpikonjainak éremtáblázatát. További médiainformációkat és fotókat is találunk az oldalon.

www.olimpijski.pl
A bojkott őrület
A bojkott őrület
http://www.biztonsagpolitika.hu/?id=16&aid=692&title=olimpiai-bojkott-337rulet

Nem a pekingi az első olyan Olimpia, amelyet egy vagy több ország bojkottálni készül. Elég nagy hagyománya van az efféle akcióknak. Érdemes először azt megtudni, hogy a bojkott szó honnan származik. Charles C. Boycott, volt brit katona. Õ volt az egyike azon földesuraknak, akiknek gyakorlatilag az írországi földek a kezükben voltak. 1880-ban egy ír földreform kísérlethez megválasztották Boycott-ot, hogy rajta próbálják ki az új politikákat.

www.biztonsagpolitika.hu
Az EU nem beszél bojkottról
Az EU nem beszél bojkottról
http://www.bruxinfo.hu/cikk/20080331-az-eu-nem-beszel-a-pekingi-olimpia-bojk ...

Az EU27-ek külügyminiszterei szombaton az erőszak beszüntetésére szólítottak fel Tibetben és sürgetést intéztek Kínához, hogy kezdjen párbeszédet a tibetiek kulturális és vallási jogairól. A tagállamok ugyanakkor nem kötötték össze a tibeti eseményeket a pekingi olimpia esetleges bojkottjával.

www.bruxinfo.hu
Budapesti Olimpiai Mozgalom
Budapesti Olimpiai Mozgalom
http://www.mol.hu/hu/a_molrol/tarsadalmi_szerepvallalas/egyuttmukodeseink/sp ...

Alapító tagként a MOL 2005. novembere óta aktívan támogatja a BOM (Budapesti Olimpia Mozgalom) civil szervezet munkáját. Meggyőződésünk, hogy egy magyarországi rendezésű olimpia elősegítené az ország és a főváros gazdasági és társadalmi fejlődését, nemzetközi tekintélyének növekedését.

www.mol.hu
A magyar olimpiai mozgalomról
A magyar olimpiai mozgalomról
http://kratosport.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1100573

Magyarország az olimpiai mozgalom egyik legbiztosabb bástyája. Ebben a sportszerető kis országban sokat tettek az olimpiai eszme terjesztéséért és népszerűsítéséért. A magyar sport nemzetközi hírneve, kiváló versenyzőik sikereinek köszönhetően fokozatosan emelkedett."

kratosport.lapunk.hu
1956 és a melbourne-i olimpia
1956 és a melbourne-i olimpia
http://pocakosgondok.blogspot.com/2005/10/1956-s-melbourne-i-olimpia.html

A melbourne-iek elvetették azt a szovjet javaslatot, hogy az úgynevezett "béke tábornak" külön olimpiai falut építsenek, mint az Helsinkiben volt, ahol a kommunista országok sportolóit elkülönítve szállásolták el.

pocakosgondok.blogspot.com
Melbournei olimpia
Melbournei olimpia
http://kataca.hu/sport/olimpia/tortenelem/o1956.html

Az ausztrálok figyelmes, pártatlan vendéglátók voltak s ha jóindulatuk sokszor nem is pótolhatta a gyakorlatlanságból származó rendezési hibákat, a sportszerű küzdelem jegyében az olimpia a várakozáson felül sikerült.

kataca.hu
Több mint olimpia
Több mint olimpia
http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2008/07/29/melbourne_1956_tobb_mint_olimpia/

A magyar forradalom és a szuezi válság árnyékában került sor a melbourne-i játékokra. A budapesti események miatt több ország bojkottálta az olimpiát. A mieink vállalták a szereplést, s az otthoniakért is küzdve kilenc aranyat nyertek.

fn.hir24.hu
Borkai Zsolt maradt az elnök
Borkai Zsolt maradt az elnök
http://zalaihirlap.hu/belfoldi/20120226_borkai_zsolt_maradt_mob_elnoke

Borkai Zsolt maradt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke - erről döntött a MOB vasárnapi közgyűlésén, amelyen a január 1-jén életbe lépett új sporttörvény előírásait követve módosította az alapszabályt, és új vezetőséget választott.

zalaihirlap.hu
A Magyar Olimpiai Bizottság ajánlása
A Magyar Olimpiai Bizottság ajánlása
http://socialtimes.hu/articlepage/?article=2262-a-magyar-olimpiai-bizottsag- ...

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján csütörtökön közzé tett NOB-állásfoglalás szerint a közösségi média- és blogtevékenység nem szolgálhat kereskedelmi vagy hirdetési célt, a bejegyzéseknek, blogoknak és tweeteknek egyes szám első személyben, naplószerű formátumban kell megjelenniük, és nem újságírói beszámolóként.

socialtimes.hu
Los Angeles legendája
Los Angeles legendája
http://sportgeza.hu/2008/peking/tortenelem/1932

Úszásban nem sok babér termett a magyaroknak, de a férfiaknál a hazaiaknak sem. A japán úszók egészen fantasztikus világcsúcsokat repesztettek, egymást segítve múlták felül a többi nemzet úszóit. Az amerikaiak a nőknél vigasztalódhattak, ott még ők arattak. A japán úszófölényhez volt hasonlatos az olasz kerékpárosok, valamint a svéd és finn kötött-, amerikai szabadfogású birkózók szereplése. Sor került egy posztumusz aranyérem átadására is: Toni és Franz Schmied kapta, akik 1931-ben megmászták a Matterhorn északi falát. Előbbi már nem tudta átvenni az aranyérmet.

sportgeza.hu
Oldal leírása
olimpia.wyw.hu: Olimpia katalógus. 2008-as Olimpiai Játékok Peking. Az olimpia története, események, sportolók, Magyar olimpiai bajnokok.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4177