1964. évi nyári olimpiai játékok, Tokiói Olimpia > Olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: 1964. évi nyári olimpiai játékok, Tokiói Olimpia > 5 weboldal. Kategória leírása: Japán második nekifutásra elnyerte az olimpiai torna rendezésének jogát. Japán volt az első ázsiai ország amelynek ez sikerült. Az olimpiai versenyek rendezése kitűnően sikerült.

olimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

A japánok álma
A japánok álma
http://kataca.hu/sport/olimpia/tortenelem/o1964.html

A japánok nagy vágya teljesült, amikor 1964-ben az olimpiai láng útja Japánba vezetett. A nagyszerű versenyek, a rekordeső, az öröm és a csalódás pillanatai után a záróünnepélyen az egymásba karoló, különböző nemzetiségű és színű sportolók vidám "szabálytalan" menete is jelképezte, hogy az olimpiai láng fontos szerepet tölt be a népek kölcsönös megértésében.

kataca.hu
1964, Tokió
1964, Tokió
http://ma.hu/tart/rcikk/g/0/89318/1

1964, Tokió - "Lőj, Dömötör!" és az ellopott japán lobogó.

ma.hu
A Tokió Olimpia magyar bajnoka
A Tokió Olimpia magyar bajnoka
http://www.telesport.hu/Hirek/2012/02/14/16/70_eves_a_tokioi_olimpia_magyar_ ...

Hammerl összesen 26 évig volt szövetségi kapitány. Elmondása szerint a vezetői munka lényegesen nehezebb volt, mint versenyezni, mert sokkal több számra kellett figyelnie, a versenyzőkkel, a klubokkal, az edzőkkel, a szövetség vezetőivel, az olimpiai bizottsággal is meg kellett találni a közös hangot. Saját olimpiai aranyérme óta szerzett mindkét magyar ötkarikás arany idején (1980 - Varga Károly, 2004 - Igaly Diána) ő volt a kapitány, de több világ- és Európa-bajnoki cím is született azokban az években.

www.telesport.hu
A tokiói tizenegy
A tokiói tizenegy
http://nol.hu/lap/hetvege/20120225-tokioi_tizenegy

A tokiói olimpia vízilabdatornáján 1964. október 15-én 4:4-gyel zárult a magyar–jugoszláv rangadó. Ugyanaznap ugyanott 6-5-tel ért véget a magyar–jugoszláv futballmeccs. Micsoda mérkőzés volt! Ebben a sorozatban nem szoktuk részletesen felidézni az akciókat, de ezúttal kivételt kell tenni, hiszen a találkozó lényege az első félidő egészen különleges forgataga volt

nol.hu
Tokió, 1964
Tokió, 1964
http://www.bbc.co.uk/hungarian/specials/1257_olympic_history/page10.shtml

Első ízben rendezték az Olimpiát ázsiai országban; 3 milliárd dollárt fordítottak új stadionok építésére és a közlekedés fejlesztésére, és az emberek tömegesen özönlöttek a versenyre.

www.bbc.co.uk
Oldal leírása
olimpia.wyw.hu: Olimpia katalógus. 2008-as Olimpiai Játékok Peking. Az olimpia története, események, sportolók, Magyar olimpiai bajnokok.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4177