Olimpiai láng > Olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Olimpiai láng > 5 weboldal. Kategória leírása:

olimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Az ókori olimpiák egyik szép hagyománya
Az ókori olimpiák egyik szép hagyománya
http://dunaujvaros.com/tallozo/olimpia/000727_lang.htm

Az ókori olimpiák egyik szép hagyománya az olimpiai láng, amely 1936 óta az olimpiák színhelyén , rendszerint a központi stadionban világít, hasonlóan az ókori olimpiákhoz, amelyek során Zeusz oltárán gyújtottak tüzet

dunaujvaros.com
A londoni olimpiai fáklyája
A londoni olimpiai fáklyája
http://www.pyrodekor.hu/olimpiai-faklya.html

Sebastian Coe, a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának ügyvezető elnöke a londoni St. Pancras pályaudvaron mutatta be az olimpiai fáklyát. A háromszög keresztmetszetű, aranyozott alumínium csövön 8000 lyukacska található. A fáklya minden apró részlete szimbolikus: a háromszög forma egyaránt utal a három londoni olimpiára - 1908, 1948 és 2012 -, illetve az ötkarikás játékok mottójára, a "Citius, Altius, Fortius" [Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben] szókapcsolatra. A 8000 apró lyuk pedig azt a 8000 ezer fáklyavivőt jelképezi, akik egy 8000 mérföldes váltófutás során körbehordozzák az olimpiai lángot Nagy-Britanniában, mielőtt az megérkezne a londoni Olimpiai Stadionba.

www.pyrodekor.hu
Az olimpiai láng útja Pekingbe
Az olimpiai láng útja Pekingbe
http://nol.hu/cikk/444422/

137 ezer kilométernyi úton, öt kontinens húsz városának érintésével viszik majd a jövő évi XXIX. nyári olimpiai játékok lángját.

nol.hu
Olimpiai láng a Mount Everesten
Olimpiai láng a Mount Everesten
http://www.extrem.hu/cikk/extrem.hu/3242

Liu Csingmin, a szervezőbizottság alelnöke elmondta: a szokatlan körülményekre való tekintettel speciális fáklyát készítenek az eseményre.

www.extrem.hu
Követnék a lángot
Követnék a lángot
http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-198375

Feljutott a Mount Everestre az olimipai láng - ezt megerősítette Klein Dávid és Várkonyi László hegymászó is, akik most már szabadon haladhatnak az Everest csúcsára. A kínaiak a láng miatt kitiltottak minden mászót a hegy tibeti oldaláról, és Nepálból sem engedtek senkit magasabbra, mint a 6000 méter fölött lévő kettes tábor. A két magyar hegymászó - akik első magyarként oxigénpalack nélkül szeretnék megmászni a világ legmagasabb hegyét - eddig arra várt, hogy a nepáli hadsereg engedélyt adjon a csúcstámadásra.

inforadio.hu
Oldal leírása
olimpia.wyw.hu: Olimpia katalógus. 2008-as Olimpiai Játékok Peking. Az olimpia története, események, sportolók, Magyar olimpiai bajnokok.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4177