X. nyári olimpia - Los Angeles > Olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: X. nyári olimpia - Los Angeles > 3 weboldal. Kategória leírása: A X. nyári olimpiát Az Egyesült Államok egyik városában Los Angelesben rendezték meg. A résztvevő nemzetek és sportolók száma a gazdasági világválság hatására jelentősen lecsökkent. Ezt a jó rendezés és jó körülmények feledtetni tudták.

olimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

X. olimpiai játékok, Los Angeles
X. olimpiai játékok, Los Angeles
http://www.bibl.u-szeged.hu/ha/sport/olimpiak/olimpia_32.html

Kedvezőtlen körülmények között, a nagy gazdasági világválság idején rendezték a los angelesi olimpiát. A versenyek és a rendezés színvonala mégis minden addigi szintet túlszárnyalt.

www.bibl.u-szeged.hu
Hat arany és egy golyó
Hat arany és egy golyó
http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2008/07/25/los_angeles_1932/

Az 54 fős magyar csapat hat aranyérmet szerzett a 1932-es olimpián, Los Angelesben. A hetedik aranyérem is könnyen meglehetett volna, amennyiben Barát-Lemberkovits Antal véletlenül nem az ellenfele tábláját célozva lő tízest.

fn.hir24.hu
Los Angeles legendája
Los Angeles legendája
http://sportgeza.hu/2008/peking/tortenelem/1932

Úszásban nem sok babér termett a magyaroknak, de a férfiaknál a hazaiaknak sem. A japán úszók egészen fantasztikus világcsúcsokat repesztettek, egymást segítve múlták felül a többi nemzet úszóit. Az amerikaiak a nőknél vigasztalódhattak, ott még ők arattak. A japán úszófölényhez volt hasonlatos az olasz kerékpárosok, valamint a svéd és finn kötött-, amerikai szabadfogású birkózók szereplése. Sor került egy posztumusz aranyérem átadására is: Toni és Franz Schmied kapta, akik 1931-ben megmászták a Matterhorn északi falát. Előbbi már nem tudta átvenni az aranyérmet.

sportgeza.hu
Oldal leírása
olimpia.wyw.hu: Olimpia katalógus. 2008-as Olimpiai Játékok Peking. Az olimpia története, események, sportolók, Magyar olimpiai bajnokok.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4177