Az olimpiai játékok rövid története > Olimpia - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Az olimpiai játékok rövid története > 4 weboldal. Kategória leírása: Az olimpiai játékok eredete és története egészen napjainkig. Mit jelképez az olimpiai mozgalom és mik annak célja? A modern kori és ősi olimpiák áttekintése.

olimpia.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Maratoni futás az olimpiákon
Maratoni futás az olimpiákon
http://hu.wikipedia.org/wiki/Maratoni_fut%C3%A1s_a_ny%C3%A1ri_olimpiai_j%C3% ...

A maratonfutás a nyári olimpiai játékok atlétikaversenyein eddig minden alkalommal a program része volt. A versenyszámot – Pierre de Coubertin jó barátja és az olimpiai eszme lelkes híve – Michel Bréal francia akadémikus javaslatára iktatták műsorba, egy ókori görög harcos emlékére, aki a legenda szerint a perzsák felett i. e. 490-ben aratott győzelem hírét Marathón mezejéről futva vitte meg Athén piacára, és utána a kimerültségtől holtan esett össze.

hu.wikipedia.org
Erőfeszítések az olimpiai eszme érdekében
Erőfeszítések az olimpiai eszme érdekében
http://www.hetek.hu/fokusz/200009/erofeszites_egy_jobb_vilagert

A modern olimpiai eszme megálmodója, Pierre Coubertin báró négy évvel az első olimpia megrendezése előtt, 1892-ben azt mondta: "A sport életünk fontos részévé válik, amely kiegyensúlyozza azt, fizikailag és szellemileg segíti a gondolkodásunkat, alapvető részeként az ember erkölcsi nevelésére irányuló nemes erőfeszítéseknek. Egy olimpikon új emberi méltóságot nyer azáltal, hogy áldozatokat és erőfeszítéseket vállal. Ha pedig célba ér, a személyisége mintává válik mindannyiunk számára." De az olimpiai eszme a személyes kiválóságon túl is hordoz üzenetet: "A béke csak egy jobb világ eredménye lehet, a jobb világot csak jobb egyének hozhatják létre, a jobb egyéneket pedig csak a nemes küzdelmek próbái formálhatják ki" – vallotta Coubertin.

www.hetek.hu
Az olimpiák rövid története
Az olimpiák rövid története
http://www.magyarora.com/topics/olimpia.pdf

Az ókori Görögországban több mint ezer éven át rendeztek Zeusz főisten tiszteletére atlétikai játékokat. Ezeket négyévenként egy kisvárosban, Olümpiában tartották. Az esemény olyan fontos volt a görögöknek, hogy az első olümpiai játékoktól kezdték saját időszámításukat, Krisztus születése előtt 776-ban. Összesen 292 játékot tartottak.

www.magyarora.com
Olimipai versek
Olimipai versek
http://www.poet.hu/cimke/olimpia

Magyar nyelvű, olimpiáról szóló amatőr versek gyűjteménye. A versek egy része szabadon utánközölhető, vagy e-mailben is elküldhető az oldalon található ingyenes versküldő szolgáltatás segítségével.

www.poet.hu
Oldal leírása
olimpia.wyw.hu: Olimpia katalógus. 2008-as Olimpiai Játékok Peking. Az olimpia története, események, sportolók, Magyar olimpiai bajnokok.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Olimpia témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4178